Dunapataj

2023.07.20. 13:12

Tragédia: meghalt egy ember a Szelidi-tónál

Meghalt egy ember szerdán a Szelidi-tónál. Értesüléseink szerint úszás közben lett rosszul a középkorú férfi, akit fiatalok mentettek ki a vízből.

Horváth Péter

Szelidi-tó

Fotó: Gábor János/illusztráció

A parton megpróbálták újraéleszteni a férfit, de sikertelenül. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, és érdeklődtünk a haláleset körülményeiről.

„Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy valóban történt szerdán egy haláleset a Szelidi-tónál, de olyan körülmény nem merült fel, amely bármiféle rendőrségi vizsgálatot igényelne. A rendőrség tehát nem vizsgálja az eset körülményeit.” − tájékoztatott válaszában a Sajtóosztály. 

A válaszból az derül ki, hogy nem merülhetett fel rendkívüli körülmény a halálesettel kapcsolatban. Idegenkezűség esetén ugyanis a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálódna, egy esetleges fulladás bekövetkeztekor pedig közigazgatási eljárás keretében nyomoz.

Egy héten belül ez volt a harmadik tragédia a Bács-Kiskun vármegyei strandokon. Mint arról beszámoltunk: vasárnap délután a tiszakécskei szabadstrandon vesztette életét egy férfi, holttestét hétfőn találták meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárai.

Szintén vasárnap a kecskeméti szabadidőpark tavába is eltűnt egy férfi. Az eltűntet nagy erőkkel keresték, de a hétfőn már csak a holtteste került elő.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában