Bűnügy

2023.07.27. 08:20

Babakocsival és kukával tolták el a lopott rezet Kecskeméten

A járőr szerdán hajnali órákban figyelt fel két férfira: babakocsi és kerekes kuka volt náluk, ami a korai órában nem mindennapi látvány Kecskeméten.

Tapodi Kálmán

Forrás: police.hu

A különös páros igazoltatásakor aztán kiderült, hogy nem sétálni indultak, a babakocsiban és a kukában is lopott réz volt – számolt be a rendőrség a police.hu oldalon.

A kecskeméti szolgálatirányító parancsnok éjjel fél három körül rendőrautóval cirkált a vármegyeszékhelyen, és  a járőrözés során egy szokatlan kép tárult a szeme elé: meglátott két férfit, akik közül az egyik egy babakocsit tolt, a másik pedig egy műanyag kukát húzott maga után. A két alak észrevette a szolgálati kocsit, és egyikük azonnal kereket oldott. A rendőr erősítést kért kollégáitól, akik a segítségére siettek, és meg is találták azt a 29 éves férfit, aki korábban próbált elmenekülni. A férfi egy kerítés tövében, a magas aljnövényzetben bújt el, eredménytelenül. Társa – egy 32 éves kecskeméti lakos – a futás helyett észrevétlenül el akart oldalogni, de a rendőrök mindkettőjüket előállították. Kiderült, hogy nem véletlenül akarták kivonni magukat a rendőri ellenőrzés alól: a babakocsi és a kuka nagy mennyiségű rezet rejtett. A szajrét egy közelben lévő cég telephelyéről tulajdonították el. Átmásztak a kerítésen, befeszítették az egyik raktár ajtaját, és több százezer forint értékű réztárgyat pakoltak a babakocsiba és a kukába, majd hazaindultak. A nyomozók a két férfit lopás bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vették, és kihallgatásukat követően kezdeményezték letartóztatásukat.

Több százezer forint értékű réztárgy került elő a babakocsiból és a kukából
Forrás: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában