Bűnügy

2023.06.19. 09:56

Vádemelés: kiskorúaknak is árulta a kristályt a lajosmizsei díler

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt azzal a férfival szemben, aki lajosmizsei lakásán egy éven át árulta a „kristály” fantázianevű kábítószert. A kábítószerből két 18 év alatti fiataloknak is adott el – közölte a a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi 2021 júliusától kezdődően egy éven át a lajosmizsei lakásában várta a kristályt vásárló vevőit. A vádlott a kábítószert 0,1 gramm tömegű alufólia pakkokba csomagolta és adagonként ezer forintért értékesítette. 

A férfi több mint 10 embernek értékesített a kábítószerből, közülük ketten is 18 év alattiak voltak. Az elkövető mindkét kiskorúról tudta, hogy még nem töltötték be a 18. életévüket, ennek tudatában is adott el nekik kábítószert. Egyikük ráadásul a vádlott rendszeres vásárlója volt, legalább 60 alkalommal vásárolt tőle kristályt. A kiskorú vevő azonban még így is jelentősen elmaradt a férfi legnagyobb vásárlójától, aki kilenc hónap alatt 150 pakk kristályt vásárolt.

A férfi egy év alatt közel negyed millió forintot keresett a kábítószer értékesítésével.

A férfi tevékenységének a kecskeméti rendőrök akciója vetett véget, akik 2022. augusztus 2. napján elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével, valamint 18. életévét be nem töltött fiataloknak kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását és az értékesítésből befolyt vagyon erejéig vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A képen egy kristályt tartalmazó alufólia pakk látható, amit a nyomozó hatóság foglalt le
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában