Kék hírek

2023.06.27. 08:47

Több mint ezerötszáz gyorshajtót füleltek le a rendőrök Bács-Kiskunban

Az elmúlt napokban negyvenegy anyagi káros, és tizenkilenc olyan baleset történt Bács-Kiskunban, amelyben valaki megsérült. A rendőrök számos gyorshajtót is megállítottak.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyvenegy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – derül ki a rendőrség közleményéből.

Tizenkilenc olyan baleset történt, amelyben valaki megsérült: kilencen súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben. Halálos baleset nem volt.

Mint írják, az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1681-en lépték át; ők legalább 30 ezer forint összegű bírságra számíthatnak.

Kimagasló még mindig az ittasan kocsiba ülő sofőrök száma. Negyven olyan autóvezető volt, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Közülük négyen balesetet okoztak.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában