Betörés

2023.05.23. 08:15

A szakmári tolvaj háromszor is visszatért a hétvégi házhoz

A Kalocsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelést javasol az ellen a 31 éves szakmári férfi ellen, aki több alkalommal is betört egy hétvégi házba, ahonnan gázpalackokat, horgászbotokat é használati cikkeket is lopott.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Még múlt év szeptember közepén, egy holdfényes éjszakán indult portyázni egy 31 éves szakmári férfi azért, hogy pénzt szerezzen. A férfi egy olyan hétvégi házba tört be, amit a tulajdonosa ritkábban látogat. A tolvaj elégedett lehetett a zsákmánnyal, mivel a következő két éjjel visszatért, és további holmikat vett magához. Szinte mindent vitt, amit talált: gázpalackokat, horgászbotokat a hozzájuk tartozó horgászfelszereléssel, műszereket, távcsövet, sportíjat nyílvesszőkkel, ruhaneműt, használati cikkeket és még lámpákat is – közölte a rendőrség.

Szerzeményét aztán testvére – egy 27 éves férfi – segítségével értékesítette, aki előzetesen nem tudott ugyan a lopásról, de készségesen közreműködött az eladásban. A testvérpárnak nem volt nehéz dolga, mivel egyik ismerősük vevő volt szinte mindenre.

A tulajdonos pár nap múlva vette észre a betörést, és akkor értesítette a rendőröket, akik felderítették a történteket és elfogták az elkövetőket. A tolvajt lopás bűntett elkövetésével, a dolgok értékesítésében közreműködő testvérét bűnpártolás vétségével, az orgazdát pedig pénzmosás bűntettével gyanúsítják a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai. A bűnelkövetők jelenleg szabadlábon védekezhetnek. Ügyükben a nyomozók vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

Az ablakon keresztül mászott be a házba a tolvaj
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában