Bűntett

2023.05.11. 09:11

9 ezer liter üzemagyagot lopott három kiskunhalasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt három férfival szemben emelt vádat. Az elkövetők kihasználva a benzinkút kútoszlopa és az online kassza közötti kommunikáció rendszeres megszakadását, több mint 9 ezer liter üzemanyagot loptak el.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint két férfi benzinkutasként dolgozott egy kiskunhalasi üzemanyagtöltő állomáson, a harmadik vádlott az egyikük ismerőse volt. A férfiak 2020 novembere és 2021 februárja között – kihasználva azokat az időszakokat, amikor a benzinkút kútoszlopa és az ahhoz kapcsolódó online kassza kommunikációja megszakadt – a kassza és a számlázási rendszer megkerülésével, az ellenérték megfizetése nélkül loptak üzemanyagot.

Az egyik benzinkutas és az ismerőse megállapodtak hogy kétnaponta, többnyire a kutas éjszakai műszakja alatt felváltva csapolták az önkiszolgáló töltőpisztollyal ellátott kútoszlopot. Az üzemanyagot részben járműveikbe, részben kannába tankolták. 25 műszak alatt több mint 8 ezer liter benzint és dízel üzemanyagot loptak így el, közel 3,2 millió forinttal károsítva meg a kút üzemeltetőjét.

A másik benzinkutas hasonló módszerrel három alkalommal vitt el mintegy 300 ezer forint értékben üzemanyagot. A kár egyik esetben sem térült meg.

Az ügyészség a férfiakat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével vádolta és felelősségre vonásukat büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – indítványozta.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottak bűnösségét a váddal egyezően megállapította és kettejükkel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, a harmadik férfival szemben pénzbüntetést szabott ki, továbbá mindhármójukat kötelezte az üzemeltetőnek okozott kár megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában