Vádemelés

2023.04.18. 09:29

Nem akart fizetni, ezért szamurájkarddal fenyegettek meg egy férfit Kecskeméten

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal az apával és fiával szemben, akik egy ismerősüket a házukba csalva szamurájkarddal foglyul ejtették. A férfi segítségére siető kiskorú ismerősét a kardot nyakához emelve fogva tartották.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 31 és 47 éves kecskeméti férfi nehezményezte, hogy a fiatalabb vádlottnál tartott kutatás során a rendőrök lefoglalták az általa használt autót. A két férfi találkozóra hívta a 44 éves ismerősüket azért, hogy rávegyék arra, működjön közre a kocsi visszaszerzésében. A férfi elzárkózott ettől. Időközben a rendőrség az autót visszaadta a jogos tulajdonosának – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vádlottak úgy gondolták, hogy a sértett miatt nem kapták vissza a járművet. 2022. június 18-án megtudták, hogy a Kecskemétre érkezik a férfi, így dohányvásárlás ürügyével magukhoz csalták. A férfi este kiskorú ismerősével érkezett az ingatlanhoz, ahova egyedül lépett be. A lakásban a fiatalabb vádlott kérdőre vonta, követelve az autót vagy annak vételárát. Mivel a sértett tagadta, hogy köze lenne az autóhoz, ezért a vendégüket bántalmazták. A férfi el akart menni, ám a két férfi felkapták az asztalon lévő 40 centiméter pengehosszúságú szamurájkardot és azzal és kézzel tovább verték a férfit, közölve, hogy csak akkor mehet el, ha fizet.

Egy órán át tartották fogva a férfit és a kiskorú ismerősét
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A fiú megunva a várakozást többször dudált, mire őt is behívták a házba, majd tovább bántalmazták a férfit. 

A kiskorú a védelmére akart sietni, ekkor azonban az idősebb vádlott a szamurájkardot a nyakához emelte és közölte, hogy ha beleszól, megöli. 

A sértettek közel egy órán keresztül sikertelenül próbáltak megszökni, mert a férfiak mindannyiszor a fiú nyakának szegezték a kardot és megfenyegették őket. Végül a vádlottak figyelmetlenségét kihasználva a sértettek egy óvatlan pillanatban kirohantak a házból. Menekülés közben az idősebb férfi az utcán elesett, mire a fiatalabb üldözője utolérte, belerúgott és elvette a táskáját. A sértettek végül hazamentek, majd a közeli rendőrőrse mentek, ahonnan kórházba szállítottak a megsérült férfit.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A két férfi sorsáról a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában