Kék hírek

2023.03.31. 13:50

Szamurájkarddal fenyegetőztek az emberrablók

Még tavaly júniusban egy 31 és 47 éves férfi egyikük kecskeméti otthonába csalta 44 éves ismerősüket, aki mint sem sejtve sétált be a csapdába. Az egyik szobában többször bántalmazták, valamint egy szamurájkarddal felfegyverkezve megfenyegették, hogy a lakóingatlant addig nem hagyhatja el, amíg az egyik támadó jogosnak vélt anyagi követelését ki nem egyenlíti.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A támadók nem sejtették, hogy a sértett akkor még fiatalkorú fiúval érkezett, aki miután megunta az utcán várakozást bement az ingatlanba, ahol meglátta az ismerősét, miközben bántalmazzák a férfiak. A támadók őt is megfenyegették a kard segítségével. Egy óvatlan pillanatban azonban a sértettek el tudtak szaladni – közölte a rendőrség.

A közeli benzinkútnál a fiatalabb elkövető az idősebb férfit utolérte, majd miután földre vitte, az értékeitől is megszabadította, majd továbbszaladt. A sértettek végül hazamentek, majd a közeli rendőrőrse mentek, ahonnan kórházba szállítottak a megsérült férfit.

A  rendőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol elfogták a két férfit. Velük szemben – őrizetbe vételük mellett – személyi szabadság megsértése miatt indítottak nyomozást, mely átminősítését követően, tavaly már emberrablás miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában