Tragédia

2023.03.07. 08:23

Vádemelés: halálos vonatbalesetet okozott a figyelmetlen kecskeméti sofőr – galériával

Halálos balesetet okozott egy kecskeméti férfi, mert úgy hajtott be egy dűlőúton lévő vasúti átjáróba, hogy előtte nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e, emiatt az átjáróban az érkező vonattal összeütközött. A baleset következtében a személygépkocsi utasa a helyszínen életét vesztette. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

baon.hu

A baleset Kecskeméten, a Hetényegyházi útnál történt

Fotó: Hraskó István / archív-felvétel

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2022. március 18-án 18:40 perckor egy kecskeméti férfi személygépkocsijával Kecskemétről Hetényegyháza irányába haladt. Az autóban a sofőrön kívül még felesége utazott.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi a főútól jobbra egy földútra kanyarodott, amit a Kecskemét és Hetényegyháza közötti vasútvonal keresztezett. A vasúti átjáró sem sorompóval, sem fényjelzővel nem volt biztosítva. A férfi úgy hajtott be a sínekre, hogy nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e. Így nem észlelte a jobbról érkező, szabályosan közlekedő vonatot. A vonatvezető gyorsfékezése ellenére a vonat mintegy 57 kilométer/óra sebességgel a személygépkocsi jobb oldalának ütközött, majd az autót mintegy 60 méteren át maga előtt tolta.

A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, de a férfi is súlyos sérüléseket szenvedett. 

Az autó sofőrje a vonaton tartózkodó személyzet és utasok életét, testi épségét is veszélyeztette.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ szabályokat, amelyek szerint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha bármely irányból vasúti jármű közeledik, valamint biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik.

Mint írják, a férfit az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

 

A baleset következtében egy 51 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, illetve egy férfi könnyebben sérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában