Frissítve / Galériával

2022.03.18. 19:14

Tragédia: egy ember életét vesztette a Kecskemétnél történt vonatbalesetben

Egy 51 éves nő életét vesztette, egy férfi pedig könnyebben megsérült, amikor gépkocsijukkal személyvonat elé hajtottak Kecskeméten, a Hetényegyházi útnál pénteken este. A tűzoltók feszítővágóval emeltek ki két utast a kocsiból.

baon.hu / Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Frissítve (20:25):

Információink szerint, a vonat körülbelül ötven méteren keresztül tolhatta maga előtt a személygépkocsit. 

Úgy tudjuk este 8 óra körül már felváltva megindult a forgalom a Hetényegyházi úton, de a helyszínelés akkor még zajlott. 

A baleset pontos körülményeit a rendőrsé vizsgálja.

 

(19:38):

Az elsődleges adatok szerint a baleset következtében egy 51 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, illetve egy férfi könnyebben sérült – közölte a rendőrség.

Az érintett útszakasz jelenleg le van zárva, kerülni a környező utcákon keresztül lehet.

Korábban írtuk:

Az elsődleges információink szerint, pénteken 18:40 perckor egy személyautó és egy motorvonat ütközött össze Kecskeméten. Elsődleges információink szerint az autóban ketten utaztak. A tűzoltók már a helyszínen vannak és megkezdték a mentést. A rendőrök is hamarosan a balesethez érnek – tudtuk meg Horváth Erikától, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferenstől.

 

Úgy tudjuk, hogy a baleset a III. Béla körúton lévő vasúti átkelőnél történt, majd a BZ motorvonat hosszú métereken keresztül maga előtt tolta a szürke  KIA Sportage SUV-ot a Hetényegyházi úttal párhuzamos sínszakaszon.

 

A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autó két utasát feszítővágó segítségével emelték ki. A vonat három utasa gyalogosan hagyta el a helyszínt. A hatósági beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt – közölte a katasztrófavédelem.

Fotó: Börönte Balázs

Fotó: Börönte Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában