Kék hírek

2023.03.24. 11:47

Három eltiltott sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskunban

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőrei a napokban igazoltattak Kecelen egy 27 éves izsáki lakost, aki úgy vett részt a közlekedésben, hogy őt a vezetéstől a Kiskőrösi Járásbíróság 2023. április 14-ig eltiltotta.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Később egy 21 éves kecskeméti férfit állítottak meg a rendőrök, amint a városban közlekedett BMW típusú autójával. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfit a Kecskeméti Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől 2023. április 16-ig – közölte a rendőrség.

Majd az este folyamán egy újabb eltiltottan vezetővel szemben intézkedtek a kecskeméti rendőrök. A szabálytalankodó 22 éves nagykőrösi férfit Tiszakécske külterületén állították meg 21 óra 35 perckor. Kiderült, hogy őt a Nagykőrösi Járásbíróság tiltotta el a vezetéstől 2023. október 18-ig.

A három sofőrrel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Az eltiltás hatálya alatti vezetés 2021. május 14-től bűncselekménynek minősül, így a korábbinál súlyosabb az elbírálása, aki mégis autóba ül, az szándékos bűncselekményt követ el, és akár több éves börtönbüntetést is kaphat. 

Aki megsérti a közlekedési normákat és szabályokat, azt a vezetéstől eltiltják. Leggyakrabban ittas járművezetéssel, baleset okozásával, valamilyen súlyos szabályszegéssel vagy az előéleti büntetőpontok halmozásával lehet ezt elérni. A hatóságok így próbálják távol tartani a forgalomtól a közlekedőkre veszélyt jelentő sofőröket. Ráadásul a jogosítvány visszaszerzésének érdekében utánképzésen kell megjelenni, amely jogkövető magatartás tanúsítására ösztönöz.

A rendőrség illetve a bíróság előírásaival nem törődő járművezetők fokozott veszélyt jelentenek a közlekedésben résztvevőkre nézve, ugyanis ezek az emberek korábban már legalább egyszer súlyosan vétettek a közlekedési szabályok ellen. Sajnos az is előfordul olykor, hogy az eltiltás ideje alatt újabb közlekedési jogsértést, esetleg balesetet okoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában