Állatkínzás

2023.03.21. 16:37

Elpusztult kutyák bomló tetemei fogadták az állatvédőket a jánoshalmi háznál – galériával

Állatkínzás gyanúja miatt indulhat eljárás egy jánoshalmi nő ellen, akinek házából a kelebiai állatvédők kilenc kutyát és hét elpusztult állat tetemét hozták el kedd délelőtt. A Kelebiai Kutyamentő Alapítványtól a város jegyzője kért segítséget, miután bejelentés érkezett a városházára a bűzlő állati tetemekről.

Pozsgai Ákos

Kegyetlen körülmények között tartotta kutyáit egy nő Jánoshalmán

Fotó: Kelebiai Állatmentő Alapítvány

A város belterületén lévő ingatlanban az állatvédők információi szerint a 70 év körüli nő együtt lakott a kutyákkal, amelyek életvitelszerűen éltek a házban. Kedd délelőtt az állatvédők mellett a rendőrség, a közterület-felügyelet, a hatósági állatorvos és a város jegyzője is megjelent a helyszínen.

– Először nem akarta beengedni az udvarra az állatvédőket az ingatlan tulajdonosa, csak a határozott rendőri felszólításra volt hajlandó erre a nő, aki információink szerint az utcáról gyűjtötte össze a kóbor kutyákat és vitte az otthonába – mondta el a baon.hu-nak Paska István, a Kelebiai Kutyamentő Alapítvány munkatársa. 

Elmondása szerint az udvaron egy gázcsonkra hét kutyatetemet helyeztek egymásra, kukacok lepték őket.

– Egy kisebb kutyatetem szétrágott maradványai voltak a betonon, az egész udvart és a házat belülről vastagon borította a kutyaürülék, iszonyatos bűz terjengett – tette hozzá az alapítvány képviselője, aki elmondta, összesen kilenc élő kutyát fogtak be és hoztak el. Az alapítvány kelebiai gyepmesteri telepén kerültek karanténba a kötelező időre. Az alapítvány munkatársai képeket készítettek arról, hogy milyen körülmények között éltek az állatok az ingatlan területén. Paska István közlése szerint az állatok nem voltak soványak, de nagyon féltek, mentálisan nagyon rossz állapotban voltak, némelyiken kisebb sérülések, sebek is látszódtak, amit feltehetően akkor szereztek, amikor egymásnak ugrottak az udvaron.

Az állatvédők tájékoztatása szerint vélhetően állatkínzás gyanúja miatt indulhat majd eljárás az ügyben és feltehetően fertőtleníteni is kell az épületet, mert a közelben élelmiszerbolt is működik.

Figyelem! Galériánkban megrázó fotók láthatók a helyszínről!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában