Vádemelés

2022.08.11. 08:49

Megfenyegetett, majd kirabolt egy halasi férfit a féltékeny fiatal

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy fiatal férfival szemben, aki előbb egy konyhakéssel megfenyegette a sértettet, majd elvette a mobiltelefonját. Amikor pedig azt a sértett tőle visszakérte, őt ellökte és bántalmazással fenyegette meg.

baon.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvívője elmondta, a helybéli születésű, 23 éves vádlott idén áprilisban az esti órákban a ruházatába rejtett konyhakéssel érkezett a sértett családjának kiskunhalasi házához azzal a céllal, hogy számon kérje rajta a barátnője elcsábítását.

A sértett egész családja otthon tartózkodott, ezért az elkövető először arra hivatkozott, hogy a sértett 55.000 Ft értékű telefonjának megvásárlása céljából érkezett. 

 

Majd miután kihívta a sértettet a konyhába a konyhakést elővette, a sértettet a falhoz szorította és féltékenysége miatt a késsel fenyegette. A szóváltásra a sértett családtagjai is a konyhába mentek és a vádlottól a kést elvették.

 

Ezt követően a férfi észrevette, hogy a sértett telefonja az ötéves gyermeke kezében van, azt a gyermek kezéből kirántotta és zsebre tette. A sértett azonnal kérte vissza a telefonját és megpróbálta a vádlottat visszatartani, azonban az elkövető ellökte magától a sértettet, majd felemelt ökleivel bántalmazással fenyegette meg és a lakásból a telefonnal együtt távozott.

Az elkövetőt a kiskunhalasi rendőrök még a rablás napján elfogták és tőle az elrabolt telefont lefoglalták, azt a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő rablás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában