Letartóztatás

2022.07.11. 08:12

Több mint félmillió forintot emeltek le a lopott bankkártyáról a lajosmizsei fiatalok

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 23 éves és egy 17 éves lajosmizsei férfinak, akiket lopással és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással gyanúsítanak.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a férfiak 2022. július 3-án a kora reggeli órákban egy lajosmizsei ház udvaráról ellopták a sértett udvaron felejtett táskáját a benne lévő személyi okmányokkal, bankkártyákkal, telefonnal és 35.000 forint összegű készpénzzel. Ezt követően, még ugyanezen a napon reggel a sértett bankkártyájával egy lajosmizsei ATM-ből 600.000 forintot vettek fel. A férfiak 11 óra körül egy kecskeméti ATM rendszeréből ismét megkíséreltek 600.000 forintot felvenni, ami azonban már a bankkártya letiltása miatt nem sikerült.

A járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsítottak, a védőik, valamint a 17 éves fiatalkorú törvényes képviselője fellebbezést jelentettek be, melyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában