Frissítve/Galériával

2022.07.25. 16:55

Kommunális hulladék kapott lángra Pálmonostora közelében

Másfél hónappal az előző tűzeset után újra kigyulladt a Felgyő és Pálmonostora közötti hulladéklerakó. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a lángok hétfőn délután három óra körül csaptak fel a szeméttelepen: a júniusi esethez hasonlóan most is a kommunális hulladék gyulladt ki. A tűzoltók több vízsugárral oltják a lángokat.

Délmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

Frissítés (20:27):

Kommunális szemét kapott lángra hétfőn Felgyő és Pálmonostora között, egy hulladékkezelő telepen, mintegy kétezer négyzetméteren. A tűz egy közeli csarnokra is átterjedt. A lángokat, amelyek végül egy körülbelül negyvenezer négyzetméteres szemétdomb két gócpontjában, ötezer négyzetméteren égtek, tízezer négyzetméteren pedig füstöltek, tizenegy település tűzoltói fékezték meg. Az oltásban a szegedi, a csongrádi, a kisteleki, a hódmezővásárhelyi, a szentesi, a makói, a szarvasi, a kiskunfélegyházi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók, továbbá a csengelei és a balástyai kutató-mentőcsoport önkéntes tűzoltói vettek részt. A rajok több irányból, vízsugarakkal, vízágyúval, habbal és négy erőgép segítségével fékezték meg a tüzet. Az egységek az utómunkálatokat végzik, két raj a helyszínen marad, hogy megakadályozza a szemét esetleges újragyulladását. Az oltás során a környező településeken a katasztrófavédelem mobil laborja is méréseket végzett, de veszélyes anyag jelenlétét nem mutatták ki a levegőben.

Frissítés (10:27):

Jelenleg is kilenc egység dolgozik Felgyő és Pálmonostora között, ahol egy hulladékkezelő telepen keletkezett tűz hétfőn – tájékoztatott a katasztrófavédelem. Kommunális szemét égett mintegy kétezer négyzetméteren. A lángok egy közeli csarnokra is átterjedtek. A szegedi, a csongrádi, a kisteleki, a hódmezővásárhelyi, a szentesi, a makói, a kiskunfélegyházi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók több irányból oltják a tüzet. A tűzoltók munkáját négy erőgép segíti.

Korábban írtuk:

Kommunális hulladék gyulladt ki Felgyő és Pálmonostora között. A lángok egy közeli csarnokra is átterjedtek. A tűzesethez a csongrádi, a szentesi, a kunszentmártoni, a hódmezővásárhelyi és a kisteleki hivatásos tűzoltók vonultak ki és több vízsugárral oltják a lángokat. A helyszínre tartanak még a szarvasi, a szegedi és a makói hivatásos, valamint a csengelei önkéntes tűzoltók is. Az egységek munkáját erőgép is segíti – írja a katasztrófavédelem.

A tűz miatt hatalmas füst terjeng a környéken, a feketén gomolygó füstoszlopot több kilométerről is látni. A mostani tűzeset súlyosabbnak tűnik a júniusinál, mivel a lángok egy közeli csarnokra is átterjedtek – írja a Délmagyar.hu.

A Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központot a Csongrádi Víz- és Kommunális Nonprofit Kft. üzemelteti. A telepen kommunális hulladék szervezett szállításával és ártalmatlanításával, zöldhulladék gyűjtésével és kezelésével, béraprítással, bérrostálással, szelektív hulladékok gyűjtésével és kezelésével, valamint veszélyes hulladék gyűjtésével foglalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában