Vádemelés

2022.02.22. 08:39

Műtőssegédet ütött meg a részeg férfi a bajai kórházban

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron részegen fejsérülést szenvedett egy családi rendezvényen, a bajai kórházba került, ott pedig trágár szavakkal szidalmazott egy asszisztenst és ököllel megütött egy műtőssegédet.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlott tavaly június 11-ről 12-re virradó éjszakán egy Baja környéki községben egy családi rendezvényen vett részt. Leittasodott, majd hajnalban fejsérülést is szenvedett, ezért a mentők a bajai kórházba szállították.

- Az ambulancián az ügyeletes asszisztens a vádlott érkezése után értesítette az orvost és a műtőssegédet. Az asszisztens elkezdte a beteg felvételét, de az ittas vádlott trágár kifejezést tett. Ezt a vizsgálóba belépő férfi műtőssegéd is hallotta, megfogta a széken ülő vádlott bal vállát és kérdőre vonta a trágárság miatt. A vádlott azonban kissé felemelkedett a székről és a hozzá hajoló műtőssegédet szó nélkül, egyszer ököllel szájon ütötte - részletezte a szóvivő.

A kórház munkatársa az ütés miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, könnyű testi sértés miatt kérte a vádlott megbüntetését.

Dr. Schmidt Gábor hangsúlyozta: az ittas vádlott tettével a közfeladatot ellátó személynek minősülő műtőssegédet a jogszerű eljárása alatt bántalmazta.

A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező vádlottat a Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettén kívül könnyű testi sértés vétségével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában