Videóval

2022.02.16. 08:35

Elragadta az idős asszony bevásárlókocsiját a kecskeméti rabló

Tavaly novemberben egy 84 éves idős asszonytól ragadta el gurulós bevásárlókocsiját egy férfi ismerőse a Vasútkertben, mindezt a térfigyelő kamera is rögzítette.

Hraskó István

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: az ügy vádlottja tavaly november 15-én estefelé Kecskeméten, a Rákóczi úton összetalálkozott 84 éves ismerősével, aki gurulós bevásárlókocsival a vasútállomásra tartott. A vádlott felajánlotta az idős asszonynak, hogy elkíséri, ezért közösen sétáltak tovább.

A Vasútkerten áthaladva a vádlott hirtelen ráütött a sértett jobb kezére, amellyel a bevásárlókocsit húzta. Az idős asszony az ütés hatására elengedte a fogót, mire a vádlott megragadta, és a kocsit maga után húzva elszaladt. A bevásárlókocsiban 8200 forint készpénz, személyes okmányok, több szemüveg, orvosi iratok, ruhanemű, lakáskulcs, naptár és péksütemény volt. A rabló nem sokáig örülhetett azonban a zsákmányának, mivel a kecskeméti rendőrök alig másfél óra alatt elfogták. A térfigyelő kamerák rögzítették, ahogy még egymás mellett sétálnak a Rákóczi úton, a kocsi elvételét és azt is, ahogy a rabló menekül a Vasútkertben.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A többszörösen büntetett előéletű vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában