Viccnek szánták

2022.01.06. 13:16

Karácsonyi dekorációkat lopkodtak a kalocsai fiatalok

Decemberben heteken át és értékes kültéri fénydekorációkat loptak a kalocsai fiatalok.

Gábor János

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A Kalocsai Rendőrkapitányság hamar kézre kerítette azokat a tolvajokat, akik decemberben heteken át járták a várost, hogy értékes kültéri fénydekorációkat gyűjtögessenek az őrizetlenül hagyott kertekben, udvarokban. A fiatal elkövetőket térfigyelő kamerák felvételei buktatták le. Mentségükre szóljon, hogy az esetek nem bizonyultak többnek merész gyerekcsínynél, hiszen hasznot nem húztak – nem is akartak – a lopott eszközökből, amelyeket végül egytől egyig visszaadtak a tulajdonosoknak. 

– Az esetekről a közösségi médiából szereztünk tudomást – erősítette meg a baon.hu érdeklődésére Répási Tamásné, a kalocsai kapitányság szóvivője. 

– Több felháborodott bejegyzéssel találkoztunk arról, hogy ismeretlen elkövetők a házak kertjéből szedegetik össze a telepített karácsonyi dekorációt – ismertette az eseteket, megjegyezve: a gyanúsítottak többek között fényfestésre használt projektort, valamint értékes fényfüzéreket tulajdonítottak el. 

A rendőrtiszt közölte: térfigyelő kamerák felvételei alapján egy fiatalkorú személyt és két hozzá csapódott gyereket azonosítottak be. Az elkövetőkhöz ezután kimentek, és az egyikük otthonában meg is találták a keresett tárgyakat, amelyekből addigra jó néhányat felhalmoztak. Répási Tamásné elárulta: a gyerekek nem továbbértékesítés céljából vitték haza a műszaki cikkeket, csupán jó viccnek gondolták – ellentétben a tulajdonosokkal, akiknek végül maradéktalanul visszaszolgáltatták a tárgyakat, még az ünnepi időszakban. A szóvivő hangsúlyozta: bár szó sem volt bűncselekményről, a lakosságot – jogosan – bosszantották az ünnepet megkeserítő szarkák, így mindenképpen a végére akartak járni az ügynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában