határvédelem

2021.11.06. 14:57

Csomagtartóban akartak egy szír menekültet átcsempészni Hercegszántónál

Hercegszántónál egy német férfi autójának a csomagtartójában találták meg a szír határsértőt.

baon.hu

Forrás: police.hu

A hercegszántói közúti határátkelőhelyen november 6-án 13 óra 40 perckor belépésre jelentkezett egy német férfit egy személyautóval – olvasható a rendőrségi közleményben. A jármű csomagtartójának átvizsgálásakor az egyenruhások egy külföldit találtak elbújva, aki szír állampolgárnak vallotta magát.

A gyanú szerint a német sofőr a határsértőnek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jusson, ezért őt előállították.

Vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak. A gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe veszik, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A határsértőt – aki sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni – meghallgatását követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában