kecskemét / videóval

2021.10.07. 09:40

Vacsiközi verekedés: vádat emelt az ügyészség

Vádat emelt a kecskeméti ügyészség az ellen a férfi ellen, aki márciusban a vacsiközi Penny áruház parkolójában vascsővel megütött és késsel megszúrt egy másik férfit, aki baseball ütővel védekezett.

Hraskó István

Fotó: Donka Ferenc

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a vádlott féltékenység miatt volt haragban volt az ügy sértettjével.

Március 17-én reggel a vacsiközi Penny áruház parkolójában történt közöttük az összetűzés, ide mindketten autóval érkeztek, az idősebb (48 éves) sértett egy fehérrel, a 43 éves vádlott egy feketével.

Az ügyészségi vádiratban az áll: a vádlott nyomban kiszállt, és a sértett gépkocsijához lépve a lehúzott ablakon keresztül többször megütötte a másik férfit, majd visszaült a saját autójába. Ekkor a sértett is kiszállt, a kezében egy rövid baseballütővel. A vádlott elindult a gépkocsijával, egy kört megtéve megpróbálta a másik férfit odaszorítani a két autó közé, ám ezt a sértett el tudta elkerülni és beült a kocsijába. Épp időben, mert a vádlott nekihajtott a fehér autónak, majd

a csomagtartóból kivett egy vascsövet, és a sértettet a nyitott ajtón keresztül legalább tízszer megütötte, egy késsel pedig megszúrta a combját.

A sértettnek ekkor sikerült ellöknie, és most ő következett, egy baseballütővel háromszor a vádlott vállára és hátára ütött. A vádlott a vascsővel többször a feje felé suhintott, a sértett visszamenekült a gépkocsijába, a vádlott ekkor végre abbahagyta és elhajtott a helyszínről, de nem sokkal később a rendőrök elfogták. Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna hozzátette: a sértett a nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, de súlyosabb sérülések is kialakulhattak volna.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat a Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk archív-felvétel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!