mélykút

2021.10.15. 09:50

Házfalnak ütközött a lopott Mercedessel menekülő embercsempész

Négy afgán migráns a csomagtartójában volt annak a Mercedesnek, amely még áprilisban Mélykúton egy ház falának csapódott, miután a kormány mögött ülő embercsempész elvesztette uralmát az autó fölött.

Hraskó István

Forrás: police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési osztályának járőrei még április 2-án hajnalban az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá akartak vonni egy Mercedest és a benne utazó személyeket. A sofőr azonban a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, ezért az egyenruhások követni kezdték. A Mercedes vezetője az üldözése során, Mélykút belterületén egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát az autó fölött, lesodródott a bal oldali útpadkára és nekiütközött egy ház kerítésének, majd a falának. Kiderült, hogy az ukrán sofőr négy, magát afgán állampolgárnak valló illegális migránst szállított, akiket Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akart juttatni. Akkor a rendőrség azt közölte, hogy Mercedest az olasz hatóságok lopás miatt körözik, így a nyomozók lefoglalták.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője pénteken elmondta, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt az ügyben. A vádirat szerint az ukrán férfi az autót bérelte egy ismeretlen személy megbízásából Olaszországban, majd a szerb-magyar határ közelében vette fel a négy migránst, akik közül hárman az utastérbe ültek be, egy bevándorló pedig a csomagtartóban utazott. Az ismeretlen megbízó 1000 eurót ígért a vádlottnak a szállításért. Az ügyészségtől azt is megtudtuk, hogy

az embercsempész Mélykúton 90-110 kilométer/óra sebességgel száguldozott, amikor lesodródott az útról.

A balesetben az egyik bevándorló combcsonttörést, a másik három migráns könnyebb sérüléseket szenvedett. Az embercsempész is megsérült a balesetben, kórházba került, majd a rendőrök őrizetbe vették.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettén kívül közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közúti járművezetéstől eltiltás és kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában