kecskemét

2021.10.30. 10:39

Fokozott óvatosságra intették a temetőkbe kilátogatókat a rendőrök

Fokozott figyelemre és óvatosságra intenek a Bács-Kiskun megyei bűnmegelőzési szakemberek a közelgő halottak napja és mindenszentek alatt is.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakemberei és a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Bűnmegelőzési Alosztály rendőrei prevenciós kampányt folytattak a közelgő ünnepek kapcsán – írja a police.hu.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan kilátogatnak a temetőkbe kegyeletüket leróni elhunyt szerettük sírjánál. Sajnálatosan a megemlékezés bizonyos helyzetei egyúttal a bűnelkövetés esélyét is megteremtik.

A temetők környékén gyakrabban fordulhat elő gépkocsifeltörés, kerékpárlopás, zseblopás vagy táskalopás.

A betörők kihasználhatják a lakás tulajdonosának távollétét és besurranhatnak otthonába.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2021. október 25. és 2021. október 29. között rendezvénysorozat keretében bűnmegelőzési ismertetőt tartottak Kecskeméten és a környező településeken: Kerekegyházán, Lajosmizsén, Tiszakécskén, Lakiteleken, Hetényegyházán és Ladánybenén.

A szakemberek a sírkertekben főként az időseket megszólítva hasznos tanácsokat adtak az áldozattá válás elkerülése érdekében. A prevenciós feladatokat iskolaőrök és járművük – az úgynevezett Mobil Bűnmegelőzési Centrum – is segítette. Az érdeklődőknek figyelemfelhívó kiadványokat, valamint biztonságot szolgáló felhívásokat függesztettek ki.

Kérik, fokozottan figyeljenek értékeikre a kegyelet napjain is!

Fogadják meg a rendőrség tanácsait:

  • Ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, és akkor sem ha épp vízért, vagy csupán a hulladékgyűjtőhöz mennek!
  • Csak annyi pénz legyen önöknél, amennyire feltétlenül szükségük van! Értéket, bankkártyát szükségtelenül ne tartsanak maguknál!
  • Járműveiket minden esetben zárják le és ne hagyjanak benne látható helyen táskát, mobiltelefont, pénztárcát, GPS-t és egyéb értéket! Ha mégis megtörténne a baj, hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában