galériával

2021.10.04. 12:15

A vezetőfülkéje is leszakadt a felborult teherautónak Öregcsertőnél

Súlyos sérülésekkel szállították a kalocsai kórházba azt a sofőrt, aki hétfőre virradó hajnalban felborult teherautójával az 5301-es úton, Öregcsertő közelében.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Csöves csemegekukoricát szállított a tehergépkocsi, Szolnokról tartott Kalocsára, amikor Öregcsertő térségében egy jobbra ívelő kanyarban kitört az egyik kereke. A járművet vezető kalocsai férfi elvesztette uralmát a cikázó szerelvény felett, az út jobb oldalán lévő árokba hajtott, ahol egy fának csapódott. Az ütközéstől az egész járműszerelvény átpördült, miközben a vezetőfülke is leszakadt, ami több méterre az úttest másik oldalán az útpadkára repült. Az ütközés erejét mutatja, hogy a tehergépkocsi két kereke, egymástól ellentétes irányba, szintén az út túloldalán lévő szántásban, a baleset helyszínétől több száz méterre repültek el.

Fotó: Pozsgai Ákos

Helyszíni információink szerint a sofőrt nyílt lábszárcsonttöréssel, váll- és fejsérüléssel szállították a mentők a kalocsai kórházba. A mentés miatt előbb teljes szélességében lezárták az utat, majd a helyszínelés ideje alatt, rendőri irányítás mellett, váltakozó irányba félpályán haladhatott a forgalom, majd a műszaki mentés idejére szintén teljes szélességében lezárták az utat a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában