börtönbüntetés

2021.10.25. 08:44

500 eurót kapott volna a Balotaszállásnál elfogott embercsempész

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban minősített embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állított egy szerb férfit, aki 2021. augusztus 2-án a szerb-magyar határ közeléből kilenc szír bevándorlót akart fizetségért Ausztriába szállítani, de a rendőrök Balotaszállás külterületén elfogták őket.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a szerb embercsempészt egy ismeretlen megbízó vette rá arra, hogy a szerb-magyar határ közeléből illegális bevándorlókat szállítson Ausztriába. Az ismeretlen megbízó 500 eurót ígért a vádlottnak az embercsempészésért.

A vádlott 2021. augusztus 2-án a megbízásnak megfelelően Szerbiából Magyarországra utazott, majd a megbízójától kapott egy hétszemélyes személygépkocsit a migránsok szállításához. A vádlott a kilenc szír bevándorlót a szerb-magyar határ tompai szakaszán, két helyen vette fel.

Elkezdte őket szállítani Ausztria felé, de a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei Balotaszállás külterületén megállították és elfogták a vádlottat és a migránsokat. A lebukás miatt a vádlott az ígért pénzt nem kapta meg.

– A nyomozók a szerb embercsempészt őrizetbe vették, majd a nyomozási bíró letartóztatta. A rendőrök kezdeményezték a vádlott bíróság elé állítását is – közölte Dr. Schimdt Gábor. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség 2021. október 22-én bíróság elé állította a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 2 év 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 5 év 4 hónap kiutasításra ítélte. A bíróság a vádlott telefonját is elkobozta. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában