vádemelés

2021.05.05. 08:46

Másodszor is ellopta az akkumulátort a kecskeméti sorozattolvaj

A Kecskeméti Járási Ügyészség 18 rendbeli lopás miatt vádat emelt egy autófeltörésekre, akkumulátor lopásokra szakosodott kecskeméti sorozattolvaj ellen, aki egyik áldozatához egy hét múlva visszatért és autójából ismét kilopta az akkumulátort.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közlése szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező kecskeméti férfi 2019-ben lopásokból tartotta fenn magát. Kecskemét szerte főként autókat tört fel azért, hogy az akkumulátort megszerezze. Attól sem riadt vissza, hogy a tőle néhány háznyira lakó szomszédja autójának motorháztetejét kezdje feszegetni. Nem járt azonban sikerrel, ezért egy idő után felhagyott a próbálkozással, de így is 10 ezer forint kárt tett az autóban.

Nem volt ilyen szerencsés az az áldozata, akinek autóját 2019 szeptemberében egy éjszaka feltörte és a csomagtartóból elvitte az akkumulátort.

Egy hét múlva azonban a tolvaj visszatért és az addigra pótolt alkatrészt szintén ellopta.

Az akkumulátorok mellett a járművekben látható helyen hagyott értékek keltették fel a vádlott figyelmét: az utastér ablakát téglával vagy kővel betörve pendrive-okat, mobiltelefonokat, okosóra töltőket zsákmányolt. Fényes nappal hasonló módszerrel törte be egy autó ablakát és az utastérből ellopott egy 130 ezer forint értékű plazmatévét. Több esetben azonban nem talált semmit, az autók tulajdonosainak azonban így is több tízezer forint kárt okozott.

Az autófeltörések között lépcsőházakból, bevásárlóközpontok előtti tárolókból rendszeresen kerékpárokat is lopott úgy, hogy a lakatot levágta.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére. A sorozattolvaj férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában