kék hírek

2021.04.23. 11:29

Elzárást kapott a kiskunhalasi közterület-felügyelőket fenyegető két férfi

90 és 15 nap elzárásra ítélte a bíróság azt a két férfit, akik tavaly áprilisban Kiskunhalason részegen megfenyegettek két közterület-felügyelőt, mikor a kijárási korlátozások betartását ellenőrizték.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

A két közterület-felügyelő tavaly április 17-én este Kiskunhalason járőrözött, hogy ellenőrizzék a kijárási korlátozások betartását. A Bem utca és a Bercsényi utca kereszteződésében észrevettek egy – mint később kiderült – hajléktalan férfit, aki egy padon aludt. Fel akarták kelteni, de a férfi nem reagált a felszólításra.

Az ügyészség korábban közölte: a közterület-felügyelőknek nem volt védőruházatuk és az alvó férfi és környezete higiéniája miatt kézzel nem érhettek hozzá, ezért tovább szólongatták. Ekkor jött az egyik, negyven év körüli vádlott, kezében sörösdobozzal, és hangosan, trágárul provokálni és szidni kezdte a közterület-felügyelőket, mert nem tetszett neki az eljárásuk.

A közteresek a kijárási korlátozások megszegése és ittassága miatt vele szemben is intézkedni kezdtek, a férfi azonban nem volt hajlandó igazolni magát, ezért a közterület-felügyelők kihívták a rendőrséget.

Miután a rendőrök elmentek, megjelent a másik vádlott férfi is, szintén részegen, és most már ketten szidták a közterület-felügyelőket.

Egyikük szolgálati telefonjával elkezdte felvenni az eseményeket, erről szóltak is a vádlottaknak, mire a később érkező férfi hirtelen kitépte a kamerázó közteres kezéből a mobilt és földhöz vágta. A vádlottak folytatták a fenyegetőzést, a telefont eldobó férfi azt is mondta, hogy „az ilyen embereket a kocsi kerekéhez kötötte és húzta őket”, míg társa az öklét rázta. A közterület-felügyelők közölték, hogy ismét rendőrt hívnak, végül többszöri felszólításra a vádlottak abbahagyták a hőzöngést.

Az eset után a kiskunhalasi önkormányzat újabb testkamerát vásárolt a közterület-felügyelők számára.

A telefont eldobó, büntetett előéletű vádlott visszaeső, feltételes szabadságon volt az eset idején, neki végrehajtandó börtönt indítványozott a járási ügyészség, társának pedig felfüggesztett szabadságvesztést. Az ügyet tárgyaló Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottak bűnösségét hivatalos személy elleni erőszakban állapította meg, az agresszívabb 90 nap, társa pedig 15 nap elzárást kapott. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában