szolgálati autó

2021.03.16. 12:00

Terepjáróval járőröznek az orgoványi polgárőrök

Az Orgoványi Polgárőr Egyesület 15 éves vágya vált valóra februárban, amikor polgárőrei használatba vették új szolgálati autójukat. Az egyesület a Magyar Falu Program pályázatán nyert négymillió 70 ezer forintot a közelmúltban, melyet egy Dacia Duster terepjáró megvásárlására fordítottak.

Horváth Péter

A polgárőr-egyesület 15 éves vágya vált valóra

Fotó: Horváth Péter

– Régóta szerettünk volna egy olyan szolgálati autót, amivel még erősebb lehet a külterületi jelenlétünk. Ezért nagy szó, hogy végre egy minden körülmények között jól használható terepjáróval láthatjuk el a szolgálatot. Most már minden szolgálatban az új autóval járőrözhetünk – mondta Cseri István, az orgoványi egyesület elnöke, hozzátéve, hogy eddig saját utcai autóikkal mentek szolgálatba, melyeket korlátozottan tudtak a tanyavilág földútjain használni. A terepjárót a polgárőrség arculati szabályzatának megfelelően minden oldalról fényvisszaverő feliratokkal matricázták fel, így már jól látszik, hogy az egyesülethez tartozik a jármű.

Cseri István hangsúlyozta, hogy az új autó nagyban segíti a rendőrséggel közös szolgálatok ellátását is, mert könnyebben juthatnak el a nehezen megközelíthető tanyákra, ahol a külföldi vendégmunkások ellenőrzésében segítik a rendőrséget.

Gál Szilvia, Orgovány polgármestere köszönetét fejezte ki a polgárőrök áldozatos munkájáért. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat és az Orgoványi Településfejlesztési és Üzemeltetési Kft. segítségével hamarosan garázst építenek az autó számára, ami a polgárőrség irodája mellett kaphat helyet.

A polgárőr-egyesület 15 éves vágya vált valóra
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában