kék hírek

2021.03.23. 08:47

Egy könnyű és egy súlyos sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek megyénk rendőrei

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő, valamint egy könnyű és egy súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

baon.hu

Forrás: police.hu

Lajosmizse belterületén, a Bajza utcán közlekedett március 22-én 7 óra 55 perckor egy 38 éves helyi lakos egy személyautóval – adta hírül a rendőrség. A rendelkezésre álló adatok alapján sofőr a Kossuth utca kereszteződéséhez érve a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező, és a védett úton haladó kerékpárosnak, ezért összeütköztek.

A baleset következtében a biciklit hajtó 75 éves asszony – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérülést szenvedett.

Elsőbbségadási kötelezettségünk soha nem attól függ, hogy milyen járművel közlekedünk. A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. Ugyanakkor fontos, hogy a kerékpárosoknak is tisztában kell lenniük a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal, ismerniük kell a közlekedési táblákat, hiszen a jogkövető magatartás életet menthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában