tiszaalpár

2021.02.06. 10:36

Vádemelést javasolnak az ittasan karambolt okozó férfi ellen

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak az ügyben.

baon.hu

Forrás: police.hu

Tavaly április 13-án este egy 45 éves férfi egy piros Chevrolet Aveo típusú járművel közlekedett, ám az út 50-es kilométerénél nem megfelelően választotta meg autója sebességét, és egy kanyarban áttért a szemközti forgalmi sávba. Egy szabályosan haladó Audinak ütközött, amelynek 55 éves sofőrje a padkára húzódással próbálta kikerülni az ütközést, de nem sikerült – írja közleményében a police.hu.

Az Aveo sofőrje a karambol után megállás nélkül továbbhajtott, és nem győződött meg arról, hogy történt-e személyi sérülés. Ehelyett utasával együtt egy szomszéd faluban lakó ismerősökhöz indultak, meglátogatták, majd alig három órával később ugyanazon az úton indultak haza. A baleset helyszínén ekkor még félpályás útlezárás volt érvényben. A helyszínelő rendőrök észrevették a mellettük elhaladó Aveot, és az autón jól látható sérülések alapján azonnal összefüggésbe hozták a karambollal.

A jármű sofőrjét néhány kilométerrel arrébb, Tiszaalpár belterületén intézkedés alá vonták, amelynek során kiderült, hogy a férfi a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért mintavételre állították elő. A szakértői vélemény igazolta az ittasság tényét.

A jelenleg szabadlábon védekező tiszaalpári illetőségű férfit az egyenruhások ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétségével és cserbenhagyás vétségével gyanúsítják. Ügyében a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában