Vádemelés

2021.02.04. 08:35

Útonálló módon rabolta ki az idős, részeg férfit Halason

Vádat emeltek egy rabló ellen, aki 2020 szeptemberében Kiskunhalason a földre lökött egy hazafelé tartó idős férfit, és elvitte a táskáját.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A vádlott tavaly szeptember 11-én délután egy kiskunhalasi étteremben felfigyelt egy ittas és láthatóan rossz fizikai állapotban lévő férfire. Amikor a sértett a kerékpárjába kapaszkodva, nehézkesen hazafelé indult, a vádlott követni kezdte. Egy söröző mellett megszólította és pénzt kért tőle. A sértett övtáskája a kerékpár első kosarában volt, ezt szemelte ki a vádlott. Az idős, ittas sértett mellé lépett és kerékpárjával együtt a földre lökte, a kosárból kikapta a táskát és elszaladt a helyszínről. A táskában 65 ezer forint készpénz, bankkártya és a sértett iratai voltak.

A kirabolt férfi segítségért kiabált, erre felfigyelt egy járókelő felfigyelt és a menekülő rabló után eredt. A vádlott futás közben kiszedte a táskából a pénzt és az iratokat, majd a táskát az üldöző felé dobta.

A rablót rövid időn belül, még aznap elfogták a kiskunhalasi rendőrök és lefoglalták a zsákmány többi részét is, így a kár teljes egészében megtérült. A sértett nem sérült meg, de a kora és a betegségei miatt a bűncselekmény elhárítására nem volt képes – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, az ügyész végrehajtandó fegyház kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott a rablást két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért elítélése esetén ezeket is végre kell hajtani. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában