M5-ös autópálya

2020.10.06. 17:00

Szabálytalanul közlekedett egy román sofőr, a rendőrök megbírságolták

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai az M5-ös sztrádán hétfőn délután intézkedés alá vontak egy járműszerelvényt, mert annak az egyik kereke szabálytalanul volt felszerelve.

police.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai folyamatosan ellenőrzik az M5-ös sztrádát, és haladéktalanul kiszűrik a szabálytalan, esetleg életveszélyes járműveket a forgalomból.

A főkapitányság közlekedésrendészeti járőrei 2020. október 5-én 16 óra 10 perckor az M5-ös autópálya kecskeméti szakaszán intézkedés alá vontak egy járműszerelvényt, mert annak az egyik kereke láthatóan szabálytalanul volt felszerelve – írja a police.hu.

A román állampolgárságú sofőr azzal védekezett, hogy egymás után két defektet kapott, ám csak egy pótkereke volt. Így a második alkalommal a járművezető egy olyan kereket szerelt fel, amely nem a pótkocsihoz való. Ráadásul azt is fordítva, a szükségesnél jóval kevesebb csavarral rögzítette.

Az intézkedő rendőrök a sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, illetve a szerelvény addig nem közlekedhetett tovább, amíg a szabálytalanságot meg nem szüntették.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a szabálytalanul felszerelt vagy nem megfelelő barázdamélységgel rendelkező gumiabroncsok fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Defekt esetén a pótkerékkel csak a legközelebbi szerelőműhelyig közlekedjenek!

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában