kék hírek

2020.07.10. 16:22

A kecskeméti egyenruhások ismét őrizetbe vettek egy ittas vezetőt

A közlekedésrendészeti osztály munkatársai egy nap alatt lefolytatták a vizsgálatot az ittas sofőr ügyében, és javasolják a bíróság elé állítását.

police.hu

Forrás: police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. július 9-én 17 óra 24 perckor őrizetbe vettek egy 53 éves dán állampolgárt.

A férfi Kecskeméten, a Ceglédi úton közlekedett egy Hyunday személygépkocsival, amikor a rendőrök megállították és intézkedés alá vonták. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt vérvételre előállították. A sofőr a vezetői engedélyét nem tartotta magánál, így azt a rendőrök a helyszínen nem tudták elvenni, de intézkedtek az okmány bevonásáról.

A járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt a rendőrök őrizetbe vették. Ügyében a nyomozást a kecskeméti egyenruhások az őrizet időtartamán belül befejezték, és kezdeményezik a gyanúsított bíróság elé állítását.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a korábbiakhoz hasonlóan hangsúlyozza, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést, hiszen többek között növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Ezért kérik: soha ne üljön ittasan a volán mögé, és olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittasan vezessen!

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában