bírósági döntés

2020.03.13. 14:47

Felfüggesztett börtönt kapott a fiú, aki egy kecskeméti taxist akart kirabolni

Felfüggesztett börtönre ítélte pénteken a Kecskeméti Járásbíróság azt a 16 éves kecskeméti fiút, aki még februárban – részegen – riasztópisztollyal fenyegetőzve akart kirabolni egy kecskeméti taxist.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Mint arról beszámoltunk, a taxis férfi február 15-én hajnali 1 óra előtt egy kecskeméti buszmegállóban vette fel a taxijába az ittas fiút, akit Helvéciára kellett szállítania. Amikor megérkeztek a fiú lakóhelyére, ő a taxis türelmét kérte; azt mondta, bemegy pénzért a házba. Öt perc múlva ért vissza. Beszállt a taxi jobb első ülésére, majd egy töltetlen gáz-riasztó pisztollyal megfenyegette a taxist. A fegyvert a sértettre fogta és felszólította, hogy „pakolja ki a pénztárcáját”. A sértett azonban nem ijedt meg, kitolatott az úttestre és a fiúra irányította a taxiban lévő biztonsági kamerát. Egyszer arcon is ütötte a fiatalkorút és el akarta venni tőle a pisztolyt.

Végül a taxisnak sikerült kiszállítania a fiút az autóból, aki ezután zsákmány nélkül elszaladt, még a kabátját és a riasztópisztolyt is otthagyta. Pénztárcájában egyébként 40 ezer forint volt, azaz könnyedén ki tudta volna fizetni a 4300 forintos fuvart.

A kecskeméti rendőrök a fiút még aznap délután elfogták, őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A lefoglalt, engedély nélkül tartható riasztópisztoly – ami nem minősül lőfegyvernek – a fiú apjáé, aki nem tudott arról, hogy fia a pisztolyt rabláshoz akarja felhasználni.

Gyors nyomozás után a Kecskeméti Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottat fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt már pénteken bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és két év fiatalkorúak börtönére ítélte, a büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztve, valamint elrendelte a fiú pártfogó felügyeletét. A bíróság a riasztópisztoly lefoglalását megszüntette, azt visszaadják a fiú apjának. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában