Kecskemét

2019.11.05. 11:00

Egy revolvert is találtak a tolvaj kamionsofőrnél

Vádat emeltek egy kecskeméti kamionsofőr ellen, aki pumpákat lopott egy kecskeméti raktárból, a házkutatás során a rendőrök engedély nélkül tartott pisztolyokat és egy revolvert is találtak nála.

Hraskó István

Forrás: Shutterstcok

Fotó: PopTika

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: az 55 éves, kamionsofőrként dolgozó kecskeméti férfi augusztus 14. előtt munkavégzése során egy kecskeméti üzem raktárához hajtott, és a kamionban lévő élelmiszer dobozokba, valamint a kamion felső ágyába hét darab defektjavító pumpát rejtett el, majd elhajtott (a pumpák értéke összesen több mint 424 ezer forint volt).

A rendőrség augusztus 14-én tartott házkutatást a férfi kecskeméti ingatlanán, ekkor a lopott pumpák közül kettő előkerült, a vádlott később a többit is bevitte a rendőrségre, így az okozott kár megtérült.

A házkutatás során a rendőrök a házból és a kamionsofőr autójából engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket is lefoglaltak: három darab pisztolyt, egy revolvert és tizenkét darab töltényt.

A szabadlábon védekező vádlottat a Kecskeméti Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettén kívül lopás vétségével is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a lefoglalt lőfegyvereket és lőszereket kobozza el. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog határozni.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában