kék hírek

2019.09.29. 08:45

Gondatlanság miatt halhatott meg a 7 éves jánoshalmi kisfiú

Ráesett idén márciusban egy matrac egy hétéves kisfiúra egy jánoshalmi ház udvarán, aki később az orvosi ellátás ellenére életét vesztette. A rendőrség nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Ez az ágy dőlt rá a kisfiúra az udvaron

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt folytatott büntetőeljárást egy 27 éves jánoshalmi nővel szemben.

Az anya idén március 5-én 14 óra 30 perc körül 7 éves gyermekét felügyelet nélkül elengedte az utcában lakó nagymamájához. A gyermek felügyeletéről ezt követően nem gondoskodott, a nagyszülőt a fia érkezéséről nem tájékoztatta – írja a police.hu.

A nyomozás adati szerint a nő tudott arról, hogy az ingatlan udvara rendezetlen, ott több – különösen a kiskorúra nézve – jellegénél, méreténél, súlyánál fogva súlyos, vagy akár halálos eredménnyel járó sérülés okozására alkalmas tárgy is volt.

A gyerekre feltételezhetően játék közben egy, a kerítésnek támasztott, 23 kilogramm súlyú, fából készült, kerettel rendelkező ágybetét rádőlt. Az orvosi ellátás ellenére 16 óra 30 perckor meghalt a fiú.

Az eljárást a rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.

Ez az ágy dőlt rá a kisfiúra az udvaron
Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában