balesetmegelőzés

2019.07.15. 15:35

Közös ellenőrzést tartottak a majsai rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők

A kiskunmajsai rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők közös ellenőrzést tartottak a fürdővárosban.

police.hu

Forrás: police.hu

A közlekedési szabályok betartásának ellenőrzése és a közbiztonság fenntartása, megerősítése érdekében több szervezetet megmozgató akciót tartottak pénteken a Kiskunmajsai Rendőrőrs illetékességi területén.

Az ittas vezetők kiszűrése érdekében a rendőrök Finn módszerrel 40 perc alatt 67 sofőrt ellenőriztek. Közülük egy személy esetében merült fel az ittasság gyanúja, így őt vér-vizelet mintavételre előállították.

A balesetveszélyes kereszteződésekben azokat szűrték ki, akik nem tartották be az elsőbbségadási szabályokat. A rendőri jelenlét ellenére négy olyan gépjárművezető is volt, aki az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton haladónak. Közülük három főnek helyszíni bírságot szabtak ki, míg a negyedik sofőrt feljelentették a rendőrök. Passzív biztonsági eszközt négy igazoltatott személy nem használt, nekik közigazgatási bírságot kellett fizetniük.

Fotó: police.hu

A rendőrőrs munkatársai a balesetmegelőzési feladatok mellett a közbiztonságra fenntartására és az ifjúságvédelemre is kiemelt figyelmet fordítottak az akció ideje alatt. Ennek során ellenőrizték a vendéglátóhelyeket és a közterületek rendjét.

A 17 órától 24 óráig tartó, több helyszínen végrehajtott ellenőrzést a helyi közterület felügyelet munkatársai és a polgárőrség önkéntesei segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában