zebra-terv

2019.05.17. 10:31

Majdnem elütöttek két gyereket a zebrán Kecskeméten (videó)

A sofőrt – a térfigyelő rendszernek köszönhetően – az utca végén már várták a kecskeméti rendőrök, a szabálysértési hatóság még aznap eltiltotta a járművezetéstől.

police.hu

Forrás: police.hu

A Zebra terv elnevezésű – baleset-megelőzési – országos kampány keretén belül május 14-e és 17-e között Bács-Kiskun megyében is a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők.

Már az akció második napján majdnem tragédia történt megyénkben. Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában 2019. május 15-én 15 óra 13 perckor egy gépkocsivezető majdnem elütött két szabályosan közlekedő lányt. Az utca végén az autót már várták a rendőrök, akik előállították a sofőrt. A szabálysértési hatóság a 30.000 forintos bírságon felül, még 5 hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.

Kecskeméten egyre gyakoribb jelenség, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken közlekedők, és a „zebrákat” megközelítő gépjárművezetők nem szabályosan hajtják végre az átkelést. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek visszaszorítása érdekében – a városban kiépített térfigyelő rendszernek köszönhetően – egy sajátos akciót indítottak 2019 februárjában.

A kecskeméti ellenőrzések az országos akciót követően is folytatódnak – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában