vádemelés

2019.01.23. 14:45

Figyelmetlen volt, elütötte az elektromos kerékpáron ülő idős nőt

Vádat emeltek egy 62 éves nő ellen, aki 2017 decemberében Baján egy elektromos kerékpárral szabályosan közlekedő idős nőt ütött el, aki pár nap múlva a kórházban meghalt.

Hraskó István

A vádlott 62 éves bajai nő 2017. december 6-án a reggeli órákban Baja lakó-pihenő övezetében vezetett, a megengedett sebességet túllépve, mintegy 28-32 km/h sebességgel. Az úttesttel párhuzamosan kialakított gyalog- és kerékpárút kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát, és nekiütközött a kerékpárúton érkező elektromos kerékpár első részének. A 69 éves sértett az úttestre esett, olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy 4 nappal később a kórházban elhunyt. A vádlott a baleset bekövetkezéséért fennálló felelősségét elismerte – mondta el dr. Zubornyák Ágnes, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában