vádemelés

2018.11.09. 09:03

Agyonveréssel fenyegette ismerősét a kécskei rabló

Vádat emeltek egy tiszakécskei férfi ellen, aki júliusban Tiszakécskén előbb egy kocsma előtt kirabolt egy férfit, majd bent elkezdte az egyik női vendéget szidalmazni.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a 36 éves vádlott július 20-án este egy tiszakécskei kocsma előtt ittas állapotban megszólított egy férfit, és azt mondta neki: kifizette helyette a kocsmai tartozását, de az illető jön ezért 4700 forinttal. A sértett visszautasította a követelést, mire a vádlott megfenyegette, hogy öt perce van átadni a pénzt, különben agyonveri. A másik férfi félelmében megígérte a vádlottnak, hogy fizet, csakhogy az vérszemet kapott és két perc múlva már 10 ezer forintot követelt. Erőszakos, agresszív fellépése hatásra a sértett végül átnyújtotta neki a magasabb összeget.

A vádlott ezután visszament a kocsmába, majd a pultnál az hangosan, trágár szavakkal szidalmazni kezdte az egyik női vendéget, sőt egyszer tenyérrel megütötte a jobb vállát, egy sörösüveget pedig a földhöz csapott. A bántalmazott nő nem sérült meg. A helyszínre hívott rendőrök a vádlottat még aznap elfogták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták tőle a rabolt pénzt.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő tiszakécskei férfit rablás bűntettével és garázdaság vétségével vádolja és végrehajtandó börtönt indítványoz vele szemben. Mivel ezeket a bűncselekményeket egy korábbi börtönbüntetésből történt feltételes szabadságra bocsátás ideje alatt követte el, elítélése esetén ezt meg kell szüntetni és az újabb büntetésből sem bocsátható feltételes szabadságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában