Kecskemét

2018.08.07. 14:07

Szomszédjára rátörte az ajtót, a kórházban fojtogatta az ápolót

Vádat emeltek egy kecskeméti férfi ellen, aki összetörte idős szomszédja bejárati ajtaját, később a kórházban – mikor el akarták látni – rátámadt a szakápolóra és elkezdte fojtogatni.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

A 44 éves kecskeméti férfi február 11-én délelőtt egy kecskeméti társasház gangján szitkozódott, kiabált, majd ütni kezdte idős szomszédasszonya bejárati ajtaját, és követelte, hogy a nő jöjjön ki a lakásból. A bejárati ajtótok eltört, az ajtólapból egy darab kitört, az ajtó zárhatatlanná vált. A vádlott a szándékos rongálással 88 ezer forint kárt okozott szomszédjának, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Mint megtudtuk, a vádlott dühét az váltotta ki, hogy az asszony fia nem sokkal korábban biztonsági kamerát szereltetett fel a lakásba és az erkélyre is, a kamera pedig rögzítette, ahogy a társasház parkolójában valaki több autó kerekét kiszúrta. A szomszédasszony a történteket követően félelmében elment otthonról, és azóta sem mert visszaköltözni.

A helyszínre érkezett járőrök az ittas férfit előállították, majd állapota miatt kórházba szállították. A vádlott a kórházban az őt ellátó szakápolóra támadt, nyakát hirtelen megragadva nagy erővel szorítani kezdte. A szakápoló a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló nyaki zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottat rongálás és garázdaság vétségével, továbbá közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában