frissítve

2018.07.12. 16:35

Lakhatatlanná vált a leégett hartai ház (képgaléria)

Egy ház tetőszerkezete gyulladt ki csütörtök délután Harta külterületén.

baon.hu

Öt település tűzoltóit riasztották csütörtök délután Harta külterületére, ahol egy kétszobás lakóház tetőszerkezete kapott lángra. A tető teljesen leégett, az épület lakhatatlanná vált, a kár több millió forintra tehető.

Egyelőre tisztázatlan, hogy mi okozta a tüzet, a Harta külterületén, Kékespusztán lévő ház tetőszerkezete kapott lángra, és égett két lakóhelyiség is. A hartai önkéntesek mellett Soltról, Kiskőrösről, Kalocsáról érkeztek hivatásos tűzoltók és besegített egy Dunaújvárosból érkezett egység is, az épületet azonban így sem sikerült megmenteni. A tetőszerkezet és a ház egy része teljesen leégett, csak az elüszkösödött gerendák maradtak. Beszakadt a födémszerkezet is maga alá temetve a bútorokat. Az épület lakhatatlanná vált. A lángokat délután félöt tájban sikerült teljesen elfojtani, az átizzott faelemek miatt azonban az utómunkálatok még egy darabig eltartottak

A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is, egyelőre azonban nincs hivatalos információnk arról, hogy miért ütött ki a tűz. Az anyagi kár az elsődleges becslések szerint is milliós nagyságrendű lehet.

Korábban írtuk:

Tűz ütött ki egy családi házban, Harta külterületén, Kiskékes pusztán. A mintegy 200 négyzetméteres, egyszintes épület tetőszerkezete gyulladt ki, és égett két lakóhelyiség is. A solti, a kiskőrösi és a kalocsai hivatásos tűzoltók oltani kezdték a lángokat. Dunaújvárosbólegy egy egység és a hartai önkéntes tűzoltók is segítettek az oltásban, közben a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult a helyszínre. A tüzet délután fél 5 körül sikerült eloltaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában