emberölés

2018.06.17. 19:48

Kimenőt kapott az állampusztai börtönből, megölte az élettársát

Az állampusztai börtönből kapott két napos eltávot az a 29 éves nagyecsedi férfi, aki szombaton megölte 19 éves élettársát.

Maksa Balázs

Forrás: police.hu

Mint azt Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) szóvivője a baon.hu-nak elmondta, a férfinek két napos eltávot engedélyezett a parancsnok, mivel egy súlyosan beteg közeli hozzátartozóját akarta meglátogatni.

Fotó: police.hu

A szóvivő elmondta azt is, hogy a jogszabály lehetővé teszi az eltávot két esetben: ha súlyosan beteg hozzátartozót szeretne meglátogatni, vagy ha egy közeli hozzátartozó temetésére szeretne elmenni. Ilyenkor egy szigorú ellenőrzésen esik át a fogoly, vizsgálják a biztonsági kockázati besorolását, a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartását, de ellenőrzik azt is, hogy az indok valóban fennáll-e (például ha súlyosan beteg hozzátartozót akar meglátogatni, akkor igazolást kérnek a hozzátartozót kezelő kórháztól, illetve szakorvostól).

Fotó: police.hu

A szigorú ellenőrzés és a biztonsági kockázati besorolása alapján a férfi megkapta az eltávot, azonban a rendőrök hamar keresni kezdték, ugyanis az eltáv lejártakor nem ment vissza a Bács-Kiskun megyei Állampusztára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság fogolyszökés és emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Z. Sándor ellen. A jelenlegi adatok szerint a férfi szombaton, Nagyecsed külterületén megölte 19 éves élettársát. Vasárnap délelőtt Fábiánházán, egy lakatlan házban fogták el a férfit, aki a kihallgatása során beismerte a tettét. A rendőrök ezután egy büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Fotó: police.hu

Orosz Zoltán bv. őrnagy, a BvOP szóvivője elmondta azt is, hogy a férfi korábban csalás miatt töltötte két éves büntetését az állampusztai intézetben, ahol magatartásával sosem volt gond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában