Fagyos éjszaka

2024.01.11. 12:12

Sarkvidéki hideg Fülöpháza közelében és a bajai csillagvizsgálónál is

Az előző éjjelhez hasonlóan most is országszerte fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, a TOP 10-es listára csak -10 fok alatti értékekkel lehetett felkerülni – írta közösségi oldalán a HungaroMet Zrt.

Tapodi Kálmán

A leghűvösebb helyek listájára -13 Celsius fokkal felkerült Fülöpháza Hattyús-szék, Baja Csillagvizsgáló állomáson pedig ma hajnalban -12 fokot mértek. A Magyar Meteorológiai Szolgáltató Zrt. által közzétettek szerint: hidegfront érkezik, de ne várjunk sokkal hidegebb időt! Mint írták: „az érkezését leginkább a növekvő felhőzet és a nagyobb területen élénkülő szél miatt vehetjük észre. Csapadék az ország nagy részén nem lesz belőle, csak kevés helyen fordulhat elő hószállingózás. Éjjel a felhős és szeles tájakon magasabb lesz a minimum, mint az előző éjjeleken. Pénteken napközben főként az ország közepén lévő összeáramlásban megmaradó felhőzet miatt maradhat fagypont alatt a hőmérséklet.”

Forrás: HungaroMet Facebook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!