Fagy

2024.01.10. 10:49

Fülöpszállás és Kecskemét környékén is rendkívüli hideg volt szerda hajnalban

Hidegrekordok ugyan nem dőltek meg ma hajnalban, de a HungaroMet közlése szerint „befagytunk”, mert nyugalomba jutott a hideg légtömeg a Kárpát-medencében, aminek meg is lett az eredménye.

Tapodi Kálmán

Forrás: HungaroMet Facebook-oldala

 A fagyzugokban -10 fok alá csökkent a hőmérséklet, illetve országszerte fagyott. A közzétett „hideglistára” felkerültek két Bács-Kiskun vármegyei mérőállomás adatai is. Ma reggel Fülöpháza Hattyús-széken -12 Celsius fokot mértek, míg a Kecskemét K-pusztai automata állomáson -11,8 fokot regisztráltak. Az ország leghidegebb pontja szerda reggel – „szokás szerint” – Nógrád vármegye legkeletibb pontja, Zabbar volt, ahol -14,1 fokra csökkent a hőmérséklet.

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától életbe léptették az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. Az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!