Bács-Kiskun

2023.09.21. 16:00

Több járásra is elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt

Az érintett területeken jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a bajai, bácsalmási, kiskunhalasi és jánoshalmi járásra is. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu


Főként a nap második felében jelenhetnek meg délnyugat felől északkelet felé helyeződő zivatarok elszórt jelleggel, előfordulásukra az északnyugati, valamint estig, késő estig az északkeleti országrészben kisebb az esély. Lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (15-25, néhol > 25 milliméter), jégeső (~1-2 centiméter), illetve átmeneti viharos széllökések (> 60-70 kilométer/óra) társulhatnak a zivatarokhoz. A zivatarokat tartalmazó csapadékrendszer péntek hajnalban, reggel északkelet felé elhagyja hazánkat. Ezt követően péntek délutánig az ország döntő részén nem valószínű veszélyes időjárási jelenség. Péntek késő délutántól, estétől a Dunántúl északnyugati felén zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket viharos széllökés (60-80 kilométer/óra), jégeső (jellemzően 1-2 centiméter) és intenzív csapadék kísérhet. Ekkor egy-egy heves zivatar is lehet 80 km/h feletti szélrohammal és nagyobb méretű (> 2 centiméter) jéggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!