Időjárás

2023.07.12. 07:58

Elsőfokú riasztást adtak ki zivatarok miatt Bács-Kiskunra

Bács-Kiskun vármegye egyes részeire elsőfokú riasztást adott ki szerdán zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Kora délutánig helyenként előfordulhat már dörgés, villámlás, de az érdemi események a nap második felében várhatók. Ekkor egy nyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében kipattanhatnak zivatarok, amelyek lokálisan heves jelenségeket produkálhatnak, majd várhatóan estétől egy zivatarrendszer környezetében akár kiterjedtebben is számítani lehet heves kísérőjelenségekre. Késő estére a zivatarok fokozatosan a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legintenzívebb cellákat nagy méretű (2-4, de akár 5+ centiméter átmérőjű) jégeső, szélvihar (80-100 kilométer/óra, de akár 100+ kilométer/óra), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol akár >50 millimétert meghaladó csapadékmennyiség) kísérheti, legnagyobb valószínűséggel az ország északi felén – írja a met.hu.

A napi középhőmérséklet az északkeleti területeket leszámítva 25 fok felett, főként a déli területeken 27 fok körül várható.

Fotó: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!