Időjárás

2023.05.07. 11:26

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki zivatarok miatt Bács-Kiskunra

Zivatarok kialakulása miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki Bács-Kiskunra vasárnap.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Vasárnap napközben az ország nagyobb részén elégségesek a feltételek elszórt zivatarok kialakulásához. Jobb eséllyel és nagyobb számban délután az Alföld középső és délkeleti részén, késő délután, este a Dél-Dunántúlon, délnyugaton várható zivatar – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokhoz szélerősödés, néhol rövid idő alatt 20-30 milliméter feletti csapadék, jégeső társulhat. Leginkább az Alföld délkeleti részén intenzívebb zivatarban 70 kilométer/óra feletti szél, 2 centimétert meghaladó átmérőjű jég is kialakulhat. Este észak felől fokozatosan stabilizálódik a légkör. Az éjszaka első felében délen, délnyugaton még előfordulhat zivatar.

Vasárnap délutántól Borsod keleti részén, Zemplén térségében és az Alföld északi részén az északi, északkeleti szelet kísérő legerősebb lökések elérhetik a 60-65 kilométer/órát. Hétfő este csillapodik a szél.

Fotó: met.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!