Kormányzati támogatás

2024.03.17. 15:53

Tizennyolc új munkahelyet hozott létre a bajai Bácska-Logistik Kft. – galériával

Több mint 650 millió forintból fejlődött a bajai Bácska-Logistik Kft., a fejlesztésnek köszönhetően 18 új munkahelyet is létrehoztak. A mostani nehéz helyzetben is kiemelt célunk a vállalkozások támogatása, a helyi munkahelyek megvédése és új munkahelyek létrehozása – hangoztatta Zsigó Róbert, a térség egyéni országgyűlési képviselője a beruházás keretében megvalósult üzemanyagtöltő állomás és étterem avatóján.

Pozsgai Ákos

Az üzemanyagtöltő állomás és az étterem már a tavalyi év végétől várja vendégeit, azonban mostanra sikerült minden egyes apró részletet a helyére tenni és mindent üzembiztosan működtetni – mondta köszöntőjében Barcsákné Máté Mária, a Bácska-Logistik Kft. ügyvezetője, aki ismertette a megvalósult beruházás részleteit.

Elmondta, hogy cégük 2020-ban pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz, hatékonyság növelő támogatásként 306,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ahogy telt az idő és haladtak előre a beruházással, a megemelkedett alapanyagárak és az általuk újragondolt beruházás a végén több mint 650 millió forint összegből valósult meg. A végeredmény egy nagy teljesítményű üzemanyag kút, egy elektromos autó töltőállomás, és egy vendéglátó egység lett. A beruházással 18 új munkahely is létrejött.

bácska-logistik kft., beruházás, töltőállomás, Zsigó Róbert
Több mint 650 millió forintból fejlődött a bajai Bácska-Logistik Kft., a fejlesztésnek köszönhetően 18 új munkahelyet is létrehoztak 
Fotó: Pozsgai Ákos

Zsigó Róbert Baja és térsége egyéni országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy veszélyes időket élünk, korábban a koronavírus járvány, azt követően több mint két éve a szomszédunkban dúló háború, ennek következtében a súlyos energiaválság gazdasági nehézségeket hozott minden európai országnak, így Magyarországnak is. Szerinte ilyenkor egy nemzeti kormánynak legfontosabb célja és feladata többek között az, hogy segítse a vállalkozásokat. Elmondta, hogy a magyar kormány olyan támogatási formákat indított a koronavírus járvány alatt és a háború kitörése óta is, amely egyebek mellett abban segíti a vállalkozásokat, hogy a meglévő munkahelyeket meg tudják tartani, esetleg még új munkahelyeket is tudjanak létrehozni és tudják növelni az energiahatékonyságot. 

– A kormány az elkövetkezendő időszakban is azért fog dolgozni, hogy olyan programokat tudjon indítani a helyi vállalkozásoknak, hogy meg tudják őrizni az elért eredményeket és tudjanak fejleszteni is. Ez nem csak a cégeknek jó, hanem jó azoknak a településeknek is, ahol a cégek működnek.

Nyirati Klára, Baja polgármestere azt hangsúlyozta az átadón, hogy arra az ipari területre, ahol a mostani beruházás is megvalósult, az elmúlt időszakban a Területfejlesztési Operatív Program keretében elnyert több mint 300 millió forintból új út épült, ennek köszönhetően pedig egyre több vállalkozás települ be a területre.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!