Megállapodás

2023.12.20. 17:30

Megvásárolja a tázlári napelemes erőművet az MVM csoport

Szerdán írták alá a megállapodást, aminek értelmében a jelenleg a HO-ME 2000 Vagyonkezelő Kft., a MASPED Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt. és a MET Green Asset Holding AG tulajdonában lévő 63 megawatt peak beépített teljesítményű tázlári napelemes erőművet az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja − tájékoztatta az MVM az MTI-t.

Orosz Fanni Flóra

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint írják, a várhatóan 2024 első negyedévében lezáruló tranzakcióval az MVM csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalatához, az MVM Zöld Generáció Kft.-hez kerül a Tázlár határában lévő, több mint 100 hektáron elterülő napelemes erőmű, amely 115 ezer darab napelemes panelével évente összesen 85 ezer megawattóra energiát termel karbonsemleges módon, ezzel tovább csökkentve a villamosenergia-szektor fajlagos szén-dioxid-kibocsátását.

Az MVM közölte: a vállalatcsoport folyamatosan bővülő megújuló termelői kapacitásával jelentősen hozzájárul a zöld átmenet megvalósításához, Magyarország dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!