Munkálatok

2023.07.19. 19:50

Energetikailag megújul a sportcsarnok és a gyermekétkeztető Ágasegyházán

Javában zajlik az ágasegyházi sportcsarnok és gyermekétkező energetikai felújítása. Az önkormányzat támogatás segítségével valósítja meg a korszerűsítéseket.

Sebestyén Hajnalka

Füredi János polgármester a gyermekétkeztető új berendezéseit is megmutatta

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Füredi János polgármester számolt be a részletekről, és személyesen mutatta be a folyó munkálatokat. A község sikeres pályázatot nyújtott be – a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat által koordinált – TOP Plusz, azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére. A projekt keretében 66,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a település. A támogatásból a sportcsarnok és a szomszédos gyermekétkeztető épületének energetikai fejlesztését végzik el.

Mind a két épület több évtizede épült, így fűtésrendszerük már elavult, így drágán üzemeltethetők. Így nagy segítség a község számára, hogy a pályázati támogatás jóvoltából gazdaságosabbá tehetik a rendszereket.

A sportcsarnokban részleges homlokzati nyílászáró csere történt, többek között új kültéri ajtókat építettek be. Emellett az épület teljesen új fűtésrendszert kap. Az új hőtermelő, hőleadó rendszer kiépítése éppen zajlik.

A szomszédos gyermekétkeztető fűtésrendszerét is korszerűsítették. Teljesen kiiktatták a gázt, a fűtést hőszivattyús, illetve ahhoz kapcsolódó elektromos rendszerrel váltják ki, melyet továbbá napelemes rendszerrel tesznek még hatékonyabbá. Az épületnél a fűtéskorszerűsítésen túl födémszigetelés és részleges nyílászáró csere is történt. A munkálatok ezen épületnél is tartanak még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!